24 Ağustos 2014 Pazar

Tesettür

TESETTÜR 
 Bu gün sizlereTESETTÜR MARKA'sından bahsedicem.
TEKBİR: İlklerin markasıdır, TESETTÜR giyimin ilkbaşını çeker,kaliteli,zarif,şıklıgın adresidir TEKBİR.Aldıgınız ürüne dikkatli bakmanıza gerek yoktur TEKBİR'de A kalitedir ürünleri ;şimdi beni TEKBİR'i övüyor diye düşünmeyin ,benim annemde TEKBİR'den giyindigi için biliyorum az buz:))1982 yılında TESETTÜR giyimi imalatına başlayan TEKBİR 1990 yılında şirketini kurmuştur.O yıllarda girdiniz magazalarda TESETTÜRE uygun kıyafet bulmak pek kolay olmadıgı için ya özel terziye gidip dikicektiniz ,buda biraz maddi olanağı olmayan kişiler için zorluk demekti.TEKBİR'in çıkışıyla  o yıllara bakıldıgında çok iyi olanak sunmuştur.1992 yılında ilk TESETTÜR markası olan TEKBİR yine bir ilk yapıp, TESETTÜR DEFİLESİ yapmıştır.MUSTAFA KARADUMAN tarafından kurulan TEKBİR markası bugünlere bakıldıgında nasıl yol katettigi meydana çıkıyor.TÜRKİYEDE ve DÜNYADA  TESETTÜRÜ meydana çıkaran ,ve TESETTÜRLÜ'lerin ön plana çıkmasını saglayan bir MARKA'dır.
MUSTAFA KARADUMAN:1952 yılında malatyanın pötürge ilçesinde dogdu.İlkokulu bitirdikten sonra istanbula çalışmaya giden ve TEKSTİL'de ütücülük yaparak bu yerlere gelen musatafa karaduman kardeşleriylebu işi devam ettiriyor .
2014 ilkbahar ve yaz yeni katologunu burdan izleyebilirsiniz.http://www.youtube.com/watch?v=3MY3Il44cvY
MUSTAFA KARADUMAN


23 Ağustos 2014 Cumartesi

İlkçağ'da Moda

İLKÇAĞ'DA MODA
          Ilkçağ deyince ilk aklımıza gelen hepimizin  örtünme, giyinme, barınma gibi terimler gelir aklımıza adı üzerinde İLKÇAĞ, TEKSTIL sanayi beslenmeden önce insanların en önemli ihtiyaçlarından biri olan örtünme-giyinmek medeniyetin ilk devirlerinden biri hayatımızda önemli bir yer tutmuştur. Dokumacılık ise insanoğlunun çok önceden bilinen bir sanattır, yazıyı keşfetmesinden çok öncesine dayanıyor. MODA'nın ilk çıkış materyalleri olarak bilinen: bitkisel malzemeler,kürk,deri,elyaf,yaprak,çeşitli kemikler,dişler, hayvansal malzemeler olarak biliriz hepimiz, doga şartlarından korunmak için ILKÇAĞ'da insanlar örtünme ihtiyacından süslenmeye geçerek ilk adım olan modaya geçmişlerdir. Insanların süslenmeye ihtiyacından dogan takılar doğal taşlar ve hayvan kemiklerinden yapılmış daha sonra ise yavaş yavaş MADENin bulunuşu ile kuyumculuk başlamıştır. bugünkü anlamıyla ,ama iyiki bulunmuş yoksa güzelim takılardan mahrumda kalabilirmişiz az daha :))MISIR'da Nil nehri kıyısında kurulan kültürler modanın oluşumunu sağlamıştır, Buda iyiki olmuş biz bayanlar için bu yıllarda yaşasaymışız nasıl olurmuş ben çok merak ediyorum dogrusu, onu beğenmem bunu beğenmem derdi olmadan.İLKER devirdeki meyve suları ile yapragın üzerine çizilen desenler  ilk KUMAŞ DESENI olarak kabul ediliyor, İlker döneme baktığımda hep bu dönemdeki gibi bir rahatlık yok hep bir arayış içindeler insanlar ne meslek derdi var, ne geçim derdi var sadece ÖRTÜNME ve BARINMA dertleri var. Erkek ve kadın kıyafetlerinin ayrımıda MAĞARA duvarlarına yapılmış , kazınmış, boyanmış, yanmış, hayvan postlarından yapılmış erkek ve kadının giysilerini ayırt etmede kolaylık sağlayacak bir buluş daha çıkarmışlar meydana ,KOZMETIK ürünlerinin ilk ortaya çıkışında CİLALI TAŞ devrinde görmekteyiz. Bu günlük benden bu kadar bir dahaki yazıda görüşmek dileğiyle...




Hüseyin Çağlayan

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN Bugün sizlere HÜSEYİN ÇAĞLAYAN'dan bahsetmek istiyorum. 1970 yılında Kıbrıs'da dogan HÜSEYİN ÇAGLAYAN 1982 yılında ailesiyle birlikte ingiltereye taşınmıştır. 1993 yılında okulundan mezun olmuştur.Yılın  ödülünü iki kez almıştır 1999 ve 2000 yıllarında,25 yaşındayken 100 yarışmacıyı eleyerek  büyük ödülü almıştır,kazandıgı para ödülüyle  kreasyonlarını geliştirme imkanı bulmuştur.İlk çalıştıgı tasarımcı ise Björk oldu,bence bu çok iyi olmuş hem tarzına yakın HÜSEYİN ÇAĞLAYA'nın. NEW YORK'da düzenlenen The FASHİON  Gruop İnternational tarafındanda TASARIMIN YILDIZI ödülüne layık görülmüştür.Aslına bakıldığında hep HÜSEYIN ÇAĞLAYAN'nın hayatı ödüllere geçmiştir halada ödülleri topluyor :))  En beğendiğim defilesinden biri GÖÇ'dür çok beğenerek izledim hemde üst üste videosunu açıp yani her ödülü kesinlikle ve kesinlikle hak eden bir kişidir HÜSEYiN ÇAĞLAYAN GÖÇ defilesini altta verdigim link'den izleyebilirsinizhttp://www.youtube.com/watch?v=hPrquTgwF8I&sns=em  
LADY GAGA'nın o süper baloncuklu kıyafeti insan içinde nasıl hissediyorsa artık mükemmel bir TASARIM HÜSEYIN.  ÇAĞLAYAN...
sevgiler: Cemile Bayram


21 Ağustos 2014 Perşembe

Kumaş Çeşitleri

 KUMAŞ  

Bilirsinizki KUMAŞ deyince aklımıza ilk gelen BURSA'dır. BURSA'nın tarihine baktıgımızdada BURSA ipek'i ile meşhurdur, BURSA'da TEKSTİL üretimi çok oldugundan dolayı uygun olduğu için TÜRKIYE çok şanşlıdır, hem ithalat hemde ihracat yapılan ve sürekli gelişen bir şehirdir.  Bu kadar BURSA'ya övgü yeter.  KUMAŞ'ın kalitesini ,cinsini bilmek her insanın harcıda değildir.Şİmdi size bir kaç KUMAŞ'tan bahsetmek istiyorum. 

GABARDİN : Pamuklu ve yünlü bir KUMAŞ'tır Atkı ve çözgüsü normalden daha sıkıdır. Dimi örgüyle örülmüştür. GABARDİN KUMAŞ ne yaparsanız yapın çok güzel ve şık olur KALITE'li Kumaştır.   
KETEN: PAMUK'lu kumaş deyince ilk aklımıza KETEN KUMAŞI gelir.Tamamen pamuktan üretilen kumaş, yazları çok serin tutar dolayısıyla çok'da tercih edilir, PAMUK oldugundan dolayı kırışır ve sürekli ütülemek gerekir.
İPEK:Kozalardan elde edilen doğal hayvansal elyaftır.İPEK doğal liflerin en incesidir,sıcağa karşı fazla dayanıklı değildir.İPEK BURSA'dan alınır özellikle kozahandan, çok kaliteli bir kumaş türüdür ipek dikimi biraz zor olsada.

8 Ağustos 2014 Cuma

Renkler Aslında Sizi Yansıtır

Renklerin Dili

Mor

Kraliyet rengi olarak yüzyıllarca kullanılan ve tanımlanan mor. güçlü. dinamik. sıra dişi. zenginlik. gizem ve verimliliğin rengidir. Spritüal bir renktir ayni zamanda.

Kırmızı

Kırmızı Duyguları en hızlı etkileyen ve canlandırıcı renktir Tutkulu, aktif, sempatik bir izlenim bırak ve iyi bir enerji verir. Fark edilmek istendiğinizde, iddialı ifadelerde bulunmak istediğinizde kırmızıyı tercih edebilirsiniz.

Lacivert

Renklerin en akıllısıdır. Karar verme yeteneği ve saygınlığa ifade eder. "Yönetici rengi, bilgi ve otoritenin sembolü" diye tanımlanır iş hayatında klasik resmi bir takım elbise olarak ilk tercihtir Çoğu kişi için.

Pembe

Sevginin rengidir. Nazik, paylaşımcı, duygusal ve barışçıdır.

Gri

Nötr bir renktir. Sakin, saygın, sıradanlıktan kurtulmak için giyimde  ve Aksesuarda renk kullanımıyla canlandırılmalıdır.

Siyah

Gücün, otoritenin ve ayni zamanda zarafetin simgesi olarak kabul edilir. Kişisel renginizle uyumlu değilse yüzünüze yakın kıyafetlerde siyahi kullanmayın. Siyah, yas ve mutsuzluğu vurgulamak için de kullanılır

Beyaz

Gerçeği temsil eder. Safiyet, temizlik ve güvenin sembolüdür: Kişiyi taze, dingin gösterir. Her tene uyan bir renktir. Ancak beyaz gir özen ister. Farklı dokuları karıştırın. Sifon bir bluzu poplin bir pantolonla, dantelli bir elbiseyi ipek bir hizayla harmanlayabilirsiniz. Aksesuvarınız beyaz veya metalik renklerden olsun ama parlak olmamasına dikkat edin. Tabii ki beyaz inci bir kolye, küpe ya da yüzüğün her zaman ve her sezon klasiklerinden olacağını unutmayın. Beyaz bir gömlek giydiğinizde renginin grileşmemiş olmasına ve sararmamış olmasına önem verin. Acık renk her zaman hatalar gösterir.

Soru  Size hangi renklerin yakıştığını düşünüyorsunuz?

A Siyah, lacivert, kırmızı ve canlı pembe gibi yoğun zengin renkler
B Yavru ağzı, devetüyü.narçiçeği ve bej gibi daha açık renkler
C Bordo, mor, lavanta ve acık mavi gibi doğal tonlar ve pasteller
D Yeşil. Turuncu kahverengi gibi zengin. doğada bulunan,  renkler
Bu daima önemli bir soru olmuştur. Çok önemli toplantıda hangi rengi giymek istediğinizi belirlemek yerine ilk olarak size neyin yakıştığını düşünün. Hangi renkler yüzünüzü daha aydınlık yapıyor ya da hangi rengi giydiğinizde “Bugün harika görünüyorsun" iltifatlarını alıyorsunuz Size yakıştığından emin olduğunuz rengi seçin. Eğer rengin  üzerinizde muhteşem göründüğünü biliyorsanız, o zaman sarı renkli bir şey giydiğinizde. kendinizi kahverengi giyindiğinizden çok daha mükemmel hissedeceksiniz. Eğer hangi rengin üzerinizde iyi durduğunu gerçekten bilmiyorsanız. o zaman arkadaşlarınızdan yârdim alin ya da farklı renkli giysilerle kendi resimlerinizi çekip birbiriyle kıyaslayın.) Size yakışan rengi giymek demek baştan aşağı ya o rengi giymek demek değildir o renkte bir eşarp takmanız bile güzel gözükmeniz için yeterlidir. Bu beş temel soruya cevap vererek. o önemli toplantıda giyeceğinize dair ciddi bir fikir edinebilirsiniz. Bazen çok çarpıcı görünmek istemeyebilirsiniz, bazen de tam aksine. Ama bu sorulara ve benim önerilerime bakarak. kesinlikle her defasında hem seksi görünecek hem de öyle hissedeceksiniz.

3 Ağustos 2014 Pazar

Dilek Hanif

  DİLEK HANİF 
8 nisan 1962 yılında istanbulda dogdu.2 çocugu olan DİLEK HANİF çok azimli başarılı  bir bayandır,HÜLYA AVŞAR'ı giydirdikten sonra meşhur olan HANİF ilk couture defilesini 2002'de yaptı.Kolleksiyonunda igne oya figürleri ona yılın en başarılı KADIN MODA TASARIMCISI ÖDÜLÜNE LAYIK görüldü.2004 yılında PARİS'de HAUTE COUTURE etkinliginde kolleksiyon sunun ilk TÜRK tasarımcısı ödülünü aldı.RALPH LAURENT MODA MEME KANSERİNİ HEDEFLİYOR adlı projede ANKARA'daki ABD büyükelçiliginde  kolleksiyonunu sundu ,desteklemek amaçlı oldu bu bence,ee tabi DİLEK HANİF ilk başda dedigim gibi çok azimli tuttugunu koparan bir bayan oldugu için bunu bir avantaja çevirmiş kendi adına ve çokda başarılı olmuş. DİLEK HANİF 2005'de MEHMET HANİF ile 22 yıllık evliligini bitirmiş.ALİ SOMER ile 2006 yılında evlendi.DİLEK HANİF ürünlerinde OSMANLI MOTİFLERİ,JAPON VE UZAKDOGU,BOYNUZ MOTİFLERİ gibi birçok akım başlattı HANİF her yıl kolleksiyonu beklenen tasarımcı.Her yerde türkiyeyi ilk temsil eden tasarımcı olma özelligi sahip olması çok güzelbir duygu olmalı  muhakkak birdebu bayan olunca bizde akan sular duruyor, dünya ekonomisine girmesi süper bişey ,inşallah dahada başarılı olur...
sevgiler: Cemile Bayram




bugün ne giysem



BUGÜN NE GİYSEM
TÜRKİYE'de eskiden çok fazla stil sahibi bayanlar yoktu,Parçaları birbiriyle konbinlemeye çalışanlar stil sahibi kişiler olarak sayılıyordu.Taaki 2011 yılına kadar  2011 yılında nemi oldu  BUGÜN NE GİYSEM adlı program başladı ve neyi ,nasıl,neyle kombinlesem güzel olurum diye kendimize veya başkalarına sordugumuz soruların cevaplarını bulmuş olduk gerçekten TÜRKİYE için bu programa ihtiyaç varmış,iyiki yapılmış bunu düşünenlere çok çok teşekkürler  ve tabiki SHOW tv'yede sevgiler.BUGÜN NE GİYSEM ilk başladıgındaki jürisinde NUR YERLİTAŞ, HAKAN AKKAYA, İVANA SERT vardı,ilk sezonları güzeldi ama ikinci sezonda NUR YERLİTAŞ'ı göremedik onun yerine BARBAROS  ŞANSAL daha sonraları ise mankenler yerini aldı ÇAGLA ŞİKEL ve ÖZGE ULUSOY'dur.TÜRKİYE'için giyim konusunda öncülük yapmış program BUGÜN NE GİYSEM 'dir 3 sezon sürmüştür devamının gelmesini çok istiyordum ben ama maglisef ki olmadı. şimdilik benden  bu kadar ...kendinize iyi bakın
sevgiler: Cemile Bayram


2 Ağustos 2014 Cumartesi

vakko esmod

VAKKO ESMOD
Bugün sizlere VAKKO ESMOD'dan bahsetmek istiyorum.1841 yılında PARİS'de kurulan esmod dünyanın ilk MODA OKULU olma özelligine sahiptir.VAKKO sayesinde artık TÜRKİYE'de 2010 yılından beri faaliyet gösteriyor ,ilk mezunlarını  verdi bile,kayıt yaptırmak için tam zamanı aşagıda verdigim linkle başvuruda bulunabilirsiniz ben vurdum bile bence sizde kaçırmayın VAKKO ESMOD'u.http://www.vakkoesmod.com/
MODA TASARIMI VE YÖNETİMİ DİPLOMA PROGRAMI (3YIL)
MODA TASARIMI VE YÖNETİMİ DİPLOMA PROGRAMI (2YIL)
Arasındaki fark MODA TASARIMI ile ilgili daha önce hiçbir egitim almadıysanız 3 yıllık bir egitim alıyorsunuz program sonunda diplomayı haketiyorsunuz   MODA sektörüyle iç içeyseniz veya daha önce bir egitim aldıysanız 2 yıllık  programa katılmaya  hak kazanıyorsunz bu program sadece sertifika amaçlıdır bilgilerinize. Hafta içi hergün 10:00-13:00 arası MODA TASARIMI  14:00-17:00 arasında ise modelizm dersi veriliyor. Kontejan sınırlı oldugu için elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederim . Her bir ders :2187 kayıt için randevu almayı unutmayın lütfen ,giderken yanınıza  ikametkah ,4 adet fotograf ,son alınan diploma, kimlik fotokobisi,ödeme dekontu almayı unutmayın.
sevgiler: Cemile Bayram 


1 Ağustos 2014 Cuma

SORULARLA VERİLMEK İSTENEN DIŞ GÖRÜNTÜ (İMAJ)


Soru 1 Karşınızdakinin gözünde imajınız nedir?

A. Casual
B. Grandtualet
C. Spor ve rahat
D. Metalci gibi
E. Seksilik kokan
Seçtiğiniz  cevap vermek istediğiniz etkinin tamamını oluşturuyor. Giyinirken bunu hiç aklınızdan  çıkarmamalısınız. Diyelim ki B" şıkkını tutucu ve klasik ) seçtiniz. burada bir iş kadınını   olarak düşünülmektesiniz ve D (hippi şık) şıkkını düşünmelisiniz bunun için  uygun mallar satan mağazalara odaklanma malısınız. Vermek istediğiniz imajla çelişen kıyafetlere yönelmeyin, İstediğiniz şekle uygun  alışveriş yapın yoksa onu da al bunu da al nereye kadar. Mağazalar yukardaki tarzlardan sadece birine odaklanır.
Soru 2 Ne kadar seksi görünmek istiyorsunuz?
A. Açık ve seksi
B. Eğlenceli seksi
C. Sessiz, gizemli seksi
D. Az seksi
Cevabinizi Umutsuz ev kadınları  dizisindeki karakterlere bakarak verin. Cevabınıza" A  ise seksi yanınızı açıkça dışavurum duyunuzu düşünün. Cevabınız b Şıkkı is o zaman çok dar ve seksapelinizi düşürmeyecek eğlenirken sürekli elinizi eteğinize yada bluzunuza götürmeyecek şekilde olan kıyafetler seçin. Seksi giyinmeyi düşündüğünüzde, dekolteyi nereye kadar açabileceğinize, eteği ne kadar kısaltabileceğinize ya da yırtmacı ne kadar yukarı çekebileceğinize karar verin. Ama yine de söylemeden geçemeyeceğim bir de, her ikisini ayni anda kullanmamak olacaktır Bazı şeyleri ha seyyal gücüne bırakmak çok daha seksidir.
Çok seksi görünmek(dekoltenizi açan ve göğüs çatalınızı mümkün olduğunca göstermek ya da etek boyunu kısaltın ya da yırtmacı kalçalara doğru uzatın. Biraz daha az seksi görünmek için bunun daha azını yapın. Seksi görüntünüzü artırmak için işte size küçük bir ipucu daha: Elbisenizin sırtını  düşürün süslenip püslenmiş bir şekilde bir yere girdiğinizde, erkekle size açıkça bakmak istemezler, yani önlerin den geçip gitmenizi beklerler. Önlerinden geçer geçmez ya da sırtınızı  onlara döndüğünüzde size bakmak için dönerler. Eğer sertinizi kullanarak onlara unutamayacakla bir görüntü verirseniz öncekinden daha da avantajlı duruma geçersiniz.