21 Ağustos 2014 Perşembe

Kumaş Çeşitleri

 KUMAŞ  

Bilirsinizki KUMAŞ deyince aklımıza ilk gelen BURSA'dır. BURSA'nın tarihine baktıgımızdada BURSA ipek'i ile meşhurdur, BURSA'da TEKSTİL üretimi çok oldugundan dolayı uygun olduğu için TÜRKIYE çok şanşlıdır, hem ithalat hemde ihracat yapılan ve sürekli gelişen bir şehirdir.  Bu kadar BURSA'ya övgü yeter.  KUMAŞ'ın kalitesini ,cinsini bilmek her insanın harcıda değildir.Şİmdi size bir kaç KUMAŞ'tan bahsetmek istiyorum. 

GABARDİN : Pamuklu ve yünlü bir KUMAŞ'tır Atkı ve çözgüsü normalden daha sıkıdır. Dimi örgüyle örülmüştür. GABARDİN KUMAŞ ne yaparsanız yapın çok güzel ve şık olur KALITE'li Kumaştır.   
KETEN: PAMUK'lu kumaş deyince ilk aklımıza KETEN KUMAŞI gelir.Tamamen pamuktan üretilen kumaş, yazları çok serin tutar dolayısıyla çok'da tercih edilir, PAMUK oldugundan dolayı kırışır ve sürekli ütülemek gerekir.
İPEK:Kozalardan elde edilen doğal hayvansal elyaftır.İPEK doğal liflerin en incesidir,sıcağa karşı fazla dayanıklı değildir.İPEK BURSA'dan alınır özellikle kozahandan, çok kaliteli bir kumaş türüdür ipek dikimi biraz zor olsada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder