23 Ocak 2015 Cuma

Bu tarz benim

                    Bu Tarz Benim
   Bugünlerde en çok izlenen programlar arasına giren  bu tarz benim adlı program bence zaman kaybı olmaya başladı yavaş yavaş , eski tadı tuzu kalmadı gerçi bide iki tane aynı tarzda program olunca seyircileri ikiye ayrıldı. Sizlerinde bildigi gibi biri tv8 digerinde Show TV'de ikisindede çok kaliteli ekip var. Ikiside ne kadar dayanacak orası Mağlum degil :))
Eski sezondaki kişiler en azından birbirini rencide etmiyordular , bu sezondakilere biraz baktımda sürekli birbirini rencide ediyorlar, sonuçda oraya tarzın olup olmadıgını Bi nevide kendini kanıtlamaya , tanıtmaya gidiyorsunuz özellikle televizyon sektörü için.
Ilk sezonda herkez moda için bakıyordu sonuç ;tanınmak olduğunu görünce MODA'yla pek bağlantısı olmadıgı anlaşıldı e doğal olarak Izlenme kitlesi açısından biraz düşüş olmuş olabilirHerşeyden önce  biraz halkımızın tarz hakkında bilgisi olması açısından bu durum mükemmel , tekstil ve moda sektöründe olanları, bunları çok iyi biliyor lakin diğer kişilerinde bilgisi olması güzel bişey yani bi yöndende iyi,  bir dahaki yazıda görüşmek dileğiyle .Sevgiler : Cemile Bayram
   

9 Ocak 2015 Cuma

1950'ler

                       1950'ler
Karmaşıklaşma , içbükey duruş. Kum saati şeklinde siluetler, naylon çoraplar, bileğe kadar uzun etekler , aksesuarlar, hafif , bakımı kolay kumaşlar.
Yeni ''gençlik piyasası'': genç kız gibi görünüm (audrey Hepburn ve jukliette Greco), uzun etekler, süveterler, düz ayakkabılar, Uniseks tarzlar. Rock and roll, kot ve ekose kumaş. Kot gündelik giyimde kabul gördü.
Sevgiler : Cemile Bayram 

1940'ların modası

             1940'ların Modası
Tam oturan kıyafetler. Detaylı takım elbiseler. Zenginlik ve fakirlik uç noktalarda. Prenses serisi, bel korseleri, narin ayakkabılar , takım elbiseler. 
Pratik , kıyafetler, kadın pantolonları , bakım onarım yaklaşımı, platform ayakkabılar. Kadınlar savaşla ilgili işler için pratik kıyafetler giydiler ve  birçok kadın işyerindeki destekleyici  rollerini devam ettirdiler . Erkekler tek sıra dügmeli takımlar giydiler. 
Sevgiler : Cemile Bayram 

8 Ocak 2015 Perşembe

1920'lerin modası

               1920'lerin Modası
Erkeksi görünüş : düz göğüsü , düşük bel, çapraz kesim ; kadınlar saçlarını kısa kestiriyor . Sahte mücevherler , boncuklar, püsküller ve kürk şallar. Bol erkek kıyafetleri. Erkek giyiminde gündelik rahat triko. 
Büyük bunalım; daha uzun vücut hatları, vücudu saran siluet, ' çay kıyafetleri.' Yeni iplikler . Hollywood yıldızlarının etkisi.
Sevgiler: Cemile Bayram  

20.yüzyıl

                20. Yüzyıl
Korsenin terk edilmesi . S silüetleri  hakimiyeti. Altı dar etekler , motorlu taşıtlar ve hareketlilikten dolayı yerini bol tarzlara bırakıyor. Tunikler , dökümlü kıyafetler. Bel yok. Yapay ipek kullanımı. Rayondan yapılan ilk spor giyimin ortaya çıkışı, kadınlar tarafından kısa pantolonun ve büzgülü kısa çamaşırların giyilmesi . 
Özgür ve devrimci tarzlar ; kare kesimler. Erkek giyiminde artan ciddiyet . Takım elbiseler ve pratik  giysilerin  hakimiyeti. 
Sevgiler: Cemile Bayram 

7 Ocak 2015 Çarşamba

19. Yüzyıl modası

             19. Yüzyıl Modası
 Kabarık kollar , düşük yaka , Bell shapes,  kabarık etekler ve korse kraliçe Victoria'dan bu yana en uç noktasına ulaştı. Sade erkek giyimi beyaz gömlekler , yelekler , franklar , pantolonlar , botlar geniş ğöğüs ve kalça destekleri , dökümlü etekler, spor yapmak için taytlar. Çalışan kadınlar , pratik ' Gibsan Kızı ' parçaları giyiyor. Sütyenin ilk kez ortaya çıkışı. Erkekler takım elbiselerinde uzun pantolonlar giyiyorlar. 
 Aslında 19.yüzyıl faydalı bir yıl olmuş , spor için tayfların çıkması , çalışmak için çabalayan insanlar tamda 21.yüzyıl için hazırlık yapar gibi . 
Sevgiler : Cemile Bayram 

18.yüzyıl sonu-19.yüzyıl başı

   18.yüzyıl sonu - 19.yüzyıl başı
Lüks sırmalı kumaşlar , kalçayı geniş gösteren  etekler; korseler ve peruklar köylü kıyafetlerini kadın ve erkek giyiminde sade , süssüz , milli renklerdeki kumaşları bertaraf etti. Geniş belli kombinezonlar , dar imparatorluk tarzı elbiseler , Hint kaşmirleri , Amerikan pamukları, boneler ve kadın şapkaları , kraliyet yüksek yakaları , fraklar , fırfırlı yakalar ve gösteriş.

2 Ocak 2015 Cuma

Alb (cübbe)

                  Alb(cübbe)
Boyundan bileğe kadar uzanan uzun etekli bir ayin kıyafeti olup genellikle bir CINCTURE ( kuşak) ile belden sıkılır. Ruhban sınıfı tarafından normal kıyafetin üzerine giyinilir. Saflığı temsil eder ve geleneksel olarak beyaz ketenden yapılırsa da günümüzde değişik malzemelerden de üretilmektedir.  

1 Ocak 2015 Perşembe

Victoria Secret Fashion Show

   Victoria Secret Fashion Show
365 gündür beklenen ve yılbaşı akşamları gece yarısından sonra yayınlanan Victoria Secret Fashion Show gerçekte bizi büyülüyor. Cnbc-e  ekranlarında ,Hem ambiyans, ışık, ses , sanatçılar vs. Muhteşemdi izlerken büyük keyif aldık hele de o muhteşem mankenlere diyecek hiç bişey yok gerçekten beklediğimiz kadar görsel olarak alıyoruz cevabını ( anlatmak istediğim yani giydiklerinin el emegi oluşu ) tabi ücretleri biraz yüksek mevlalar ama çokda el emegi var üzerinde çok uğraşılıyor. Izlemeye gelen kişilerde Beyler Takım Elbiseli , Bayanlarda çok Şık bir şekilde gelmişler , bunların çoğu moda Dünyası'yla yakın ilişkisi olan topluluktur , ömrümüzde görüp göreceğimiz senede 1kere olan Show dünyanın her yerinde aynı heyecanla bekleyişle izlenir. Tekstil işiyle uğraşan  veya uğraşmak isteyen kişiler Vs fashion Show'u izlerken hem azimlenir hemde biraz kıskanırlar sonuçta Devasal Dünya Pazarı'nda olan Firma bu pazara giricek olan kişiler için ilk rakip ;)) Ayrıca çok özenle her adımını takip ederek dikiliyor , yapıştırılıyor çok uzun Bi sürede yapıldığı için Show hazırlıkları çok itina ile yapılıyor. Mankenlerin bir çoğu her sene çıksada podyuma yinede heyecan yaşamaktan vazgeçemiyorlar bizim merakımız veya heyecanlanmamız yanında ne kalırki sonuçta. 2015 
Sevgiler : Cemile Bayram