31 Temmuz 2014 Perşembe

Vücut Tipinizi Keşfediniz


Artık ölçülerinizi bildiği göre (omuzlar, göğüsler, bel ve kalçalar) bu sayıları Kendi prototipinizi belirlemek için KULLANIN. Ters üçgen omuzlarınız ya da göğüsleriniz kalçalarınızdan daha geniş. Omuz ya da göğüs ölçüleriniz  kalça ölçünüzden Yaklaşık x 5 DAHA büyük. Örneğin : Eğer omuzlarınızın 91 cm ise kalçalarınız 87 cm ölçüsü ya da daha  küçük olacaktır.Bunun nedeni tamamen doğal olan vücut aerodinamiğinden kaynaklanmaktadır.

Dikdörtgen Vücut

ORANLAR
OMUZLARINIZ
GÖĞÜSLERİNİZ
KALÇA
Bu 3ü Aynı ölçüde fakat çok az bir kayma payı gösteriyor bu payda %5liktir
Fakat Bel ise Omuzdan ve göğüsten %25 daha küçük olmalıdır.
Örneğin: Eğer omuzlarınız 91 cm geliyorsa beliniz 69 cm yada tahminimce daha büyük geliyor olucaktır.

Üçgen (Armut Tip)Vücüt Tipi

Kalçalarınız omuzlarınızdan daha geniş. Kalça  ölçünüz omuz ve göğüs ölçülerinizden x 5'ten daha fazla bir farklılık gösteriyorsa
Örneğin: Eğer omuzlar ve kalçanız 91 cm geliyorsa, beliniz  69  cm ya da daha büyüktür.
Kum saati Vücüt Tipi
Omuzlarınız ve kalçalarınız yaklaşık ayni büyüklükte. Çok belirgin bir bel oyuğunuz var. omuz ve kalça ölçüleriniz bir  birinden sadece x 5 farklılık gösteriyor. Beliniz, omuz kalça ve göğüs ölçülerinizden en az x 25 kat daha ufaktır.
Örneğin: Eğer omuzlarınız ve kalçalarınız 91 cm geliyorsa, beliniz 69 cm ve daha küçük olacaktır.

VÜCUT TİPİ TESTİ İÇİN LÜTFEN MAİL ADRESİNİZİ YORUM KUTUSUNA YAZINIZ


Chanel kitabının incelenmesi

CHANEL

Evet bugün çok güzel bir hava var dışarda mükemmel ötesi hatta .dünde dedigim gibi bugün CHANEL hakkında bilgi vericem kendi bilgilerimide katarak. iyi okumalar....:))


CHANEL: ilk söylememiz gereken şey herhalde kalite konuşuyor olmaktır ,bide LÜKS :)) CHANEL markasını bilmeyen yoktur herhalde , kıyafet  olarak dünyanın modasına yön verenler olarak kabul görülenlerden bir tanesidir.. Tek kıyafetmi sadece hayır tabikide parfümde var özellikle CHANEL'İN NO:5 parfümü çok hoş kokusu vardır kullanmanızı tavsiye ederim . Magazalarına girdiginizde içiniz sıkılmaz zevkle alışveriş yapılası magazaları vardır,güler yüzlü çalışanları ile ,ilk baş bu yüzden CHANEL markasını kuran  GABRİELLE COCO CHANEL'e sonsuz teşekkürler edip anıyoruz kendisinide, topragında rahat uyusun, dünyaya böyle güzel bir hatırasını bıraktıgı için ... Bu kadar övgü yeter birazda bu dev markanın nasıl  oluştuguna bakalım :)) GABRİELLE CHANEL  çok azimli ,çalışkan bir çocuktu babası çalıştıgı için arada eve geliyordu geldigindede  hiç ilgilenmiyordu çocuklarıyla  anneside veremden ölünce yetimhaneye bırakılan kardeşler hayatın gerçek yüzünü görmeye başlıyor özellikle CHANEL yetimhanedede rahat bırakılmayan CHANEL hayatta bir yerlere gelmek için ant içer ve çokda başarı olur. COCO'nun erkek arkadaşının evinde mutlu ama huzursuz bir hayatı vardır ve şapka tasarlayıp satmak istiyordur ama balsan bu olaya pek parlak bakmıyor,  sonrasında ne oluyorsa  açmasında yardımcı oluyor  lakin bu seferde şapkalar satılmıyor o dönemdeki ETİENNE'nin arkadaşı bu iş için balo düzenliyor ve baş davetli olarak KRALİÇE VİKTORYA'nın torunu  prenses MELİTA  CHANEL'İN bir türlü satılmayan kırmızı şapkasını takmıştır ve sonrasında zaten herkez biliyor  dünyanın çok iyi markaları arasında olmuştur halada çok mükemmel bir markadır CHANEL  1926'da etienne'nin cenazesinde giydigi Küçük siyah elbisesini unutmayalım :)) bu arada CHANEL kitabını okuyun muhakkak çok faydalı olucagına eminim. Eren Yücesan Cendey tarafından türkçeleştirilen bu harika eseri kesinlikle okumalısınız!!!
sevgiler: Cemile Bayram

30 Temmuz 2014 Çarşamba

Retro Moda Nedir

Retro Moda Nedir

Retro moda kelime anlamıyla retro eskinin modernize edilmişi demektir, eski dan kasıt elbette 70-80 hatta  apaçiler ve mısıra kadar uzanır, bundan önceside vardır tabiki fakat tarihin ışık tuttuğu bunlardır.

Retro modayı biraz anlatayım retro moda aslında fikir üretemeyen stilistlerden dolayı daha çok revaşta oluyor biraz  (bana kızmayın lütfen stilistler) bende azda olsa moda egitimi aldım o yüzden bunu kendimde söyleme geregi buldum e 0tabiki sadece stilistlermi! modacılarımızda öyle özellikle  çok meşhur olanları  yeni ürün tanıtamadıkları için eskileri bulup arşivlerden biraz üzerinde degişiklik yapıp piyasaya sunuyor sonrasındada retroya dönüş oluyor özellikle son yıllarda, ama bunu bence özellikle tanınmış modacılar ,büyük zincir magazalar yapıyor  sonrasında zaten sizde biliyorsunuz moda dergilerin özellikle kapak kızların giydikleri  RETRO 60-70-80-90 yılları içinde olan  kıyafetlerin modernize edilmiş halini markalar reklamlar yapıyorlar ve bizlerde tercih ediyoruz  favori diye , gerçi şuda var aldıgımız parçaları  yaşları baya ilerlemiş insanlar (özellikle babannelerimiz dedelerimiz görünce ) işte o zaman kıyamet kopuyor demek oluyor ,helede modayı takip etmiyorlarsa ilk kelimeleri şu oluyor genelde: neden bunu aldın  benim çocuklugumun modası buydu , çok eski bu , sen gençsin bunumu giycen gibilerinden :)) bende var bi tane öyle , eger sizdede varsa ALLAH  kolaylık versin demektir bu :)) Ne olursa olsun RETRO iyidir sürekli degişiklik isteyen bayanlar yani bizler eskilerinde tadına bakalım  birazcık:)) aman bu aramızda kalsın ...
sevgiler: Cemile Bayram

                                               altada iki resim attım pekiştirmeniz için ...



                                          Bu akşamlık bu kadar yarın görüşmek dilegiyle :))

Mükemmel Fizik Diye Bir Şey Malesef Yoktur

Mükemmel görünen kadınların bile basenleri. Karınları . kalçaları. göğüsleri ve hatta selüloitleri olabileceğini unutmayan bunlar gayet normal şeylerdir. Her kadın mutlaka bedeninin bir yerinden yakınır, Önemli olan iyi  görünmediğini  düşündüğünüz yerinizin farkında olup, onu gizlemenin yolunu bilmenizdir ve bunları size anlatacağım. Önce kendiniz hakkında dürüst olunuz Böyle olunca ne giyineceksiniz konusunda daha kolay karar verebilirsiniz. Her kadının  vücudunda saklamak isteyeceği kusurlar ve tabii ki sergilemek isteyeceği güzel yerler vardır. Gizle ve öne çıkar yöntemiyle kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Böylece vücudunuzun bazı hatlarını daha güzel gösterebileceksiniz veya istenmediğiniz yerleri ise saklayabileceksiniz.

bir önceki yazmızda size vücut tiplerinden bahsettim bu yazıya gitmek için tıklayınız: Vücut tipleri

Saklamak veya Ön Plana Çıkarmak Nasıl Yapılır 

Örneğin:


Vücudunuzda “kusurlu" olduğunu düşündüğünüz üç bölümü kafanızda canlandırın yada bunları bir yere not alınız. Bu muhtemelen sizin için basit ve kolay olacaktır. Eğer diğer kadınlar gibiyseniz kendinizi çoktan analiz etmiş ve hayatiniz boyunca hep kusurlarınıza dikkat çekmişsinizdir fakat bu bizim genlerimizde var. HAYIRRR her şeyim kusurlu dememelisiniz bu sizin öz güveninizi azaltır ! Sadece üç tanesini yazabilirsiniz. Bunlara örnek olarak aşağıdaki gibi taktikler geliştirebilirsiniz. Böylece gizle
Boynunuzu nasıl gizlersiniz bunun cevabı gayet basit U yakalı veyahut V yakalı giysilerle kısa olan boynunuzu uzun gösterebilirsiniz böylece daha ön planda olur  ama kesinlikle balıkçı yakalı yada yarım yakalı kazaklar giyerseniz boynunuz daha kısa durur buda sizin boynunuzdaki bir yarayı saklamaya yardımcı olabilir.
Sırtınız, sırtı açık veya sırtı derin dekolteli elbiseler sırtın güzelliğini ön plana çıkarır fakat eğer çok sigara içiyorsanız mütemadiyen sırtınız sivilceli olur bunu dipnot olarak geçeyim böylece sırtınızı ön plana çıkarmış olursunuz, fakat koyu renkli, fit ceketler ve geniş sırt bölgesine yapılan vurguyu azaltır buda sırtınızı gizleyerek daha hoş bir görünüm sağlamış olursunuz.
Omuzlarınız, ceketlerinizdeki apoletler ya da geniş yakalar omuzlarınızın daha geniş görünmesini sağlayabilir bu da omuzlarınızı ön planda bulunmasını sağlar  fakat üste koyu renkle bir giysi giymek yada kollu reglan bluzlar omuzlarınızın daha zarif ve ince görünmesine sebep olucaktır.

MODADA MARKA OLMAK

MODADA MARKA OLMAK

 Bu yazımda çok sevdigim kitaptan bahsetmek istiyorum  sizlere  , o kadar degerli ve bilgi verici kitapki içerigini anlat anlat bitmez.ilkbaş olarak  modanın oluşu modanın döngüsü ile başlıyoruz, daha sonrasında tarihi moda markalarının hikayeleri geliyor ilk olarak aklıma ve tabiki bu gelincede CHANEL,DİOR, DİESEL,H&M,ZARA,HARVEY NİCHOLS, PİERRE CARDİN,LAURENT gibi markalar :)) bunlar lüks oldugu kadar çok kaliteli oldukları içinde tarihi süreçlerinin oluşumu çok kolay olmamıştır ve şimdi size bu markaları anlatmak isterim ama bunlar bidahaki yazımda anlatacagım.Şimdiki asıl konum marka olmak isteyen kişilere oluşum aşamasını anlatan bu kitabı tanıtmak ,ben çok sevdim sizde seveceksiniz eminim :)) Yazarı MARK TUNGATE dir 2005 yılında çıkmıştır. 

MARKA olmak isteyen kişiler muhakkak okumalı bence diger devler meydana nasıl geldigini okuyarak bizde üstüne katarak  daha iyi sonuç alırız +çok faydası olucak :)) şimdi sizlere kitaptan bi kaç kare paylaşacagım  ben bittim resimlere hangi duyguyu vermek istedigini çok güzel anlatmışlar bence...

Kitapda okudugum kadarıylada MARK  beyde çok şaşırmış ve zevkle yazmış kitabı hiç bir bilgisi yokken modayla alakası olmayan kişi bile bu kadar degerli bilgilere ulaşabiliyorsa gerçi yüzyüze yapmış bütün kitapda yazdıklarını ama çok başarılı kısacası.

Yarın sizlere o muhteşem hikayesi ile chanel hakkında bilgi vericem. 

Bu günkü yazım bu kadar yarın  görüşmek dilegiyle kendinize çok iyi bakın  :))

sevgiler :Cemile Bayram